Pyrin nykyään syömään mahdollisimman terveellisesti (hyvää makua unohtamatta!). Viime aikoina olen alkanut tietoisesti vähentämään viljojen ja muiden hiilihydraattilähteiden syöntiä, sekä ulkoisten että sisäisten viestien kannustamana. Olen lukenut yhä enemmän etenkin käsiteltyjen viljojen aiheuttamista ongelmista sekä huomannut itse, kuinka viljojen syönti väsyttää ja turvottaa.
Koska olen kaikenlaista totaalikieltäytymistä vastaan, olen tässäkin asiassa valinnut mieluummin laadun parantamisen. Silloin kun syön pastoja tai muita viljatuotteita, pidän huolta, että ne ovat mahdollisimman luonnonmukaisia ja vähän käsiteltyjä. Vehnän suhteen voisi yksinkertaisesti ostaa täysjyvätuotteita tai jopa luomutäysjyvää, mutta askel vielä parempaan suuntaan on valita alkuperäisempi vehnän muoto, kuten speltti, kamut tai farro. Tällä kertaa testasin Italiassa kovin suosittua farroa ja tein siitä salaattia. Voit korvata farron esimerkiksi speltillä, ohralla tai quinoalla.
Farrosalaatti (2-3:lle)
2 rkl luomuoliiviöljyä
1 rkl laadukasta balsamicoa
½ sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
1 sipuli
2 paprikaa (keltainen ja punainen)
1 valkosipulin kynsi
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
2 pientä tai 1 iso kesäkurpitsa
2 dl farroa
1 iso kourallinen lehtipersiljaa
Grazie!, jotta ohjasit minut tänne. Sullahan on ihan paras filosofia ja nuo luomumunakoisopihvit laitan ensi tilassa testaukseen.
Prego! Kiitos mukavista kommenteista! Mahtava alku viikolle 🙂 Sen perusteella mitä olen ehtinyt blogiasi lueskella, vaikuttaa, että hyvin samantyyppiset asiat on meille molemmille ajankohtaisia ja tärkeitä. Suhtautuminen ruokaankin vaikuttaisi olevan hyvin samanhenkinen eli nautiskelua ruoan terveellisyyttä unohtamatta! Tai vaihtoehtoisesti terveellistä ruokaa herkullisuutta unohtamatta :)Loistavaa viikkoa!