Värikästä farrosalaattia

3 Jou

Pyrin nykyään syömään mahdollisimman terveellisesti (hyvää makua unohtamatta!). Viime aikoina olen alkanut tietoisesti vähentämään viljojen ja muiden hiilihydraattilähteiden syöntiä, sekä ulkoisten että sisäisten viestien kannustamana. Olen lukenut yhä enemmän etenkin käsiteltyjen viljojen aiheuttamista ongelmista sekä huomannut itse, kuinka viljojen syönti väsyttää ja turvottaa.

Koska olen kaikenlaista totaalikieltäytymistä vastaan, olen tässäkin asiassa valinnut mieluummin laadun parantamisen. Silloin kun syön pastoja tai muita viljatuotteita, pidän huolta, että ne ovat mahdollisimman luonnonmukaisia ja vähän käsiteltyjä. Vehnän suhteen voisi yksinkertaisesti ostaa täysjyvätuotteita tai jopa luomutäysjyvää, mutta askel vielä parempaan suuntaan on valita alkuperäisempi vehnän muoto, kuten speltti, kamut tai farro. Tällä kertaa testasin Italiassa kovin suosittua farroa ja tein siitä salaattia. Voit korvata farron esimerkiksi speltillä, ohralla tai quinoalla.

 

Farrosalaatti (2-3:lle)

2 rkl luomuoliiviöljyä
1 rkl laadukasta balsamicoa
½ sitruunan mehu
suolaa ja pippuria

1 sipuli
2 paprikaa (keltainen ja punainen)
1 valkosipulin kynsi
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
2 pientä tai 1 iso kesäkurpitsa
2 dl farroa
1 iso kourallinen lehtipersiljaa

Keitä farro pussin ohjeiden mukaan. Hienonna muut ainekset ja yhdistä kaikki aineet isossa kulhossa. Sekoita erillisessä astiassa kastikeainekset ja lisää salaatin joukkoon. Maista salaattia ja mausta tarvittaessa lisää. Nauti kesäisen raikkaasta mausta!
Vinkki: Laadun parantaminen on helpoin tapa muokata ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan. Tulen kirjoittamaan laadusta vielä erillisen postauksen, mutta perusideana on valita kustakin tuotteesta mahdollisimman luonnonmukainen ja vähän käsitelty vaihtoehto. Luomuun kannattaa aina panostaa, jos siihen on mahdollisuus, eikä luomuvaihtoehto ole moninkertaisesti ”tavallista” vaihtoehtoa kalliimpi, kuten turhan usein näkee tilanteen olevan.

2 vastausta to “Värikästä farrosalaattia”

  1. Downshifter Molly 6 joulukuun, 2010 klo 7:31 am #

    Grazie!, jotta ohjasit minut tänne. Sullahan on ihan paras filosofia ja nuo luomumunakoisopihvit laitan ensi tilassa testaukseen.

  2. Santeri 6 joulukuun, 2010 klo 12:21 pm #

    Prego! Kiitos mukavista kommenteista! Mahtava alku viikolle 🙂 Sen perusteella mitä olen ehtinyt blogiasi lueskella, vaikuttaa, että hyvin samantyyppiset asiat on meille molemmille ajankohtaisia ja tärkeitä. Suhtautuminen ruokaankin vaikuttaisi olevan hyvin samanhenkinen eli nautiskelua ruoan terveellisyyttä unohtamatta! Tai vaihtoehtoisesti terveellistä ruokaa herkullisuutta unohtamatta :)Loistavaa viikkoa!

Jätä kommentti