Appelsiini-hunajakanaa ja maalaissalaattia

18 Jou

Olen perso kaikenlaiselle kauneudelle. Nautinkin suunnattomasti fine dining -ruoan valmistamisesta ja syömisestä. Sydämestäni löytyy kuitenkin erityinen paikkansa myös rustiikkiselle ruoalle. Rehellisen rustiikkisia ruoka-annoksia syödessään tietää tasan tarkkaan mitä syö. Ne ovat useimmiten helppoja valmistaa ja sopivia valintoja tehden myöskään kukkaron nyörejä ei tarvitse liikaa höllätä. Ihanteellista ruokaa siis opiskelijoille!

Appelsiini-hunajakanaa ja maalaissalaattia (4:lle)

1 (luomu)kana
4 rkl hunajaa
1 appelsiini
3 luomumunaa
100 g pancettaa/pekonia
1 dl mustia papuja
4 tomaattia
erilaisia salaatteja
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
sitruunamehua
yrttejä (basilika, salvia, rucola)
valkosipulia
sitruuna

Anna mustapapujen liota kylmässä vedessä yön yli. Huuhtele ja keitä miedolla lämmöllä n. 45 min.

Laita kana öljyttyyn vuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle. Pyyhi kanan pinta ja hiero sen pintaan suolaa, pippuria sekä öljyä. Laita kanan sisään sitruunalohkoja, valkosipulia ja yrtttejä. Tee kanan koipiin viillot, jotta ne kypsyisivät samaan aikaan muun kanan kanssa.

Purista appelsiinista mehut kattilaan ja lisää hunaja sekä hieman suolaa. Lämmitä ja valele kanaa tuolla liemellä. Vuoan pohjalle saa tulla reilusti nestettä. Laita kana 200-asteiseen uuniin noin tunniksi. Käännä kanaa välillä ja valele keitinliemellä.

Paista viipaloitu pancetta ja laita talouspaperin päälle odottamaan. Rakenna salaatti tomaateista, revityistä salaateista, mustapavuista, pancettasta sekä keitetyistä kananmunista. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Lorota perään hieman luomuoliiviöljyä ja puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita salaattia reilusti käsin, jotta kaikki saavat osansa mausteista.

Kokoa lautasille aimo kasa salaattia ja leikkaa kullekin ruokailijalle pala kanaa. Kastikkeena voit käyttää kanan paistolientä. Nautiskele kaikessa rauhassa!
Vinkki: Käytä hyödyksesi kananranka ja valmista vaikka seuraavana päivänä itsellesi kanalientä pakkaseen odottamaan. Hyvä ohje löytyy esimerkiksi täältä.

Jätä kommentti